Producator Iepuri Prasila si Carne

c1.jpg
iepuri_151_m.jpg
iepuri_152_m.jpg
iepuri_153_m.jpg
iepuri_156_m.jpg
iepuri_158_m.jpg

Despre carnea de Iepure

carcasa.jpg
mancare iepure.jpg
Carnea de iepure

Devine din ce in ce mai cautata din cauza faptului ca este o delicatesa care nu contine colesterol, nu are grasimi si in plus beneficiaza de proprietati curative pentru bolnavii de cancer. Carnea de iepure are un grad inalt de digestibilitate ea fiind bogata in aminoacizi esentiali.
La controlul chimic, continutul maxim de azot usor hidrolizabil nu trebuie sa depaseasca 32 mg la 100 de grame de carne.La examenul bacteriologic se admit maxim 3 - 4 coci / mm / camp microscopic.
Daca comparam carnea de iepure cu cea provenita de la alte animale domestice, aceasta se afla la loc de frunte. Se observa ca aceasta contine 40,15% substanta nutritiva fata de 32,62% cât contine carnea de gaina, 27,11% fata de carnea de porc, 24,61% fata de carnea de vitel si 24,20% fata de carnea de vaca. In plus, carnea de iepure este o carne usoara, savuroasa si deosebita de celelalte feluri de carne pe care le consumam in mod curent. Ea este dietiteca, sanatoasa, are un conţinut foarte mic de colesterol fiind recomandată de foarte mulţi medici nutriţionişti si este foarte solicitata pe piata externa.


1 Nivelul colesterolului de carne la iepure este mult mai mic decat la pui, curcan, vita, porc.
2 Iepurele are un procentaj mai mic de grasime decat gaina, curcanul, carnea de vita si carnea de porc
3 Acizii grasi nesaturati reprezinta 63% din totalul acizilor grasi .
4 Iepurele este bogat in proteine %.
5 Biroul de economie a casei, relatii cu statul SUA departamentul de agricultura a facut un test extensiv si a constatat ca produsul carne de iepuri domestic este cea mai hranitoare
6 Carnea de iepure este ideala pentru diete speciale, pentru bolile de inima, pentru dietele specifice varstnicilor, dieta cu sodiu putin, dieta pentru slabire,etc. (Rabbit production Cheek Patton Templeton).
7. Iepurele are 795 calorii. Puiul 810, Curcanul 1190, mielul 1420, vita 1440, Porcul 2050 calorii
8. Iepurii vor produce 3 kg de carne pentru aceasi cantitate de mancare si apa in timp ce o vaca va produce 0,5 kg de carne pentru aceasi cantitate de hrana si apa, sporul de crestere al iepurelui este deci de 4 ori mai mare.
9 Iepurii sunt cele mai crescute animale de pe pamant si au o carne sanatoasa.
10 In timp ce populatia lumii creste va fi mai putin pamant pentru a cultiva mancare.In aceste conditii, creterea iepurelui devine esentiala.
11 Franta este cea mai mare tara producatoare si consumatoare de carne de iepure iar in Ungaria sunt peste 10.000 de crescatori care produc iepuri pentru export in Italia.
12 Cresterea iepurilor are sansele sa devina o ocupatie deosebit de profitaibla cat de curand, deoarece carnea de iepure este ferita pana in acest moment de bolile care afecteaza celelalte animale a caror carne este consumata in mod curent (vaca, porcul). In plus, carnea de iepure este usoara, fara grasimi, alba, sanatoasa si fara colesterol, savuroasa si deosebita de toate celelalte feluri de carne pe care le consumam in mod curent. Intra in recomandarile tuturor nutritionistilor din lume

- Carnea de iepure este des utilizata pentru protejarea sanatatii oamenilor fiind introdusa adesea in dietele speciale, cum ar fi cele pentru pacientii cu boli de inima, varste inaintate, scaderea in greutate, in dietele scazute in sodiu, si altele.
- Carnea de iepure este dietetică, cu calităţi gustative deosebite, fiind recomandată şi în hrana bolnavilor, copiilor şi bătrânilor. De asemenea, poate fi folosită şi la fabricarea mezelurilor de calitate superioară. Prin fierbere, prăjire sau la grătar rămâne cu un gust excelent de culoare albă, spre deosebire de cea provenită de la iepurele de câmp, care este roşie. Randamentul la iepurii de casă este foarte ridicat, ajungând până la 65%.
- O iepuroaica care cantareste 7 - 8 kg poate produce intr-un an, prin toti urmasii sai, o cantitate de aproximativ 320 kg de carne.Asta inseamna cu mult mai multa carne decat produce o vaca sau un porc. Si sa nu uitam ca pentru a creste o vaca sunt necesare doua hectare de pasune.Iepurii sunt cele mai productive animale domestice.
- Carnea iepurilor de casă face parte din categoria produselor dietologice. Organismul omului asimilează din carnea de iepure de casă 90% de proteine, pe cînd de vită – numai 62%;
Un kilogram de carne de iepure are doar 1.600 de calorii (spre deosebire de cea de pui - 1.800 cal/kg , vitel - 1.820 , curcan – 2.500 , miel - 3.100 , vita – 3.200 , porc – 4.400.
Carnea de iepure contine 22,0 % protide, 1,0 % lipide, zero glucide si 98 – 100 calorii la 100 gr carne.
- Cresterea iepurilor de casa este foarte bine dezvoltata in Europa, unde se realizeaza, de altfel, 85% din productia mondiala. Cei mai mari producatori de carne de iepure sunt Rusia, Ucraina, Franta si Spania.
- In Romania, in mod paradoxal, desi pentru moment nu se da o prea mare atentie cresterii iepurelui de casa, costul carnii sale este destul de ridicat ( 200-300 de mii lei / kg ), iar in restaurantele de lux este socotita o delicatesa.
Carnea de iepure - productie chinezeasca in expansiune

China intentioneaza totodata sa devina lider mondial in alt domeniu- al cresterii industriale a carnii de iepure pentru consum. Din ce in ce mai multi producatori de carne de iepure intra pe piata, iar produsele lor ajung tot mai frecvent in supermarket-uri europene, inclusiv cele din Romania.
Iepurii uriaşi, soluţia pentru foamea spaniolilor
Spaniolii au lansat un program guvernamental care urmăreşte reintroducerea pe piaţa a cărnii de iepure, notează The Telegraph. Potrivit estimărilor, carnea de iepure va ajunge din nou pe rafturile supermarketurilor în următorii trei ani. Iepurele este văzut drept o alternativă sănătoasă si ieftină la carnea rosie.

Institutul pentru Cercetări Agricole din Valencia a pregătit un program special de hrănire şi reproducere a iepurelui Valenciano, renumit pentru dimensiunile sale. Rasa va fi încrucişată cu iepurele domestic spaniol.

Este preconizat ca iepurele gigant, care poate să ajungă până la dimensiunea unui miel, va fi primit pe piaţa spaniolă ca o alternativă sănătoasă şi ieftină la carnea roşie. Aceasta va ajunge pe rafturile supermarketurilor în următorii trei ani.

Iepurii din rasa menţionată pot produce până la şapte kilograme de carne. Principala problemă este însă sporirea numărului de exemplare, deoarece doar câţiva "urecheaţi" Valenciano mai trăiesc acum, în două regiuni izolate din Spania.

Lâna de iepure (rasele Angora si Vulpe) reprezinta o importanta materie prima pentru industria textila. Aceasta lâna este de câteva ori mai calduroasa decât cea de oaie, motiv pentru care este foarte cautata. "Se poate afirma cu responsabilitate ca, in cele mai bune conditii, o crescatorie de animale poate aduce profit incepând din al doilea an, daca acesta s-a infiintat pe baza unor studii de piata privind necesitatea acesteia (asigurarea desfacerii) si a unor studii de fezabilitate privind amplasamentul (infrastructura, forta de munca etc.)", spune dr. Miklos Botha.

AVANTAJE. O friptură din carne slabă de vită (120 g) furnizează 16% din necesarul zilnic de fier la femei şi 20% din necesarul de fier pentru bărbaţi. Carnea de vită furnizează de asemenea o doză semnificativă de vitamina D, care împiedică apariţia problemelor osoase la copii şi a osteoporozei la adulţi. În cazul copiilor, 100 g carne de vită slabă asigură în jur de 20% din necesarul zilnic de vitamina D.

ASOCIERI. Prof. dr Gheorghe Mencinicopschi ne atrage atenţia să nu mîncăm carne cu garnitură de cartofi prăjiţi sau piure. Această asociere provoacă probleme digestive. Carnea se digeră în 15-20 de ore, în vreme ce carbohidraţii din cartofi în cîteva ore. Din acest motiv apar balonări şi procese de fermentaţie. Potrivit nutriţioniştilor, o garnitură potrivită pentru friptură este orezul. Dintre toate produsele care conţin amidon, orezul se digeră cel mai rapid şi nu produce fermentaţie. "Legumele fierte natur – morcovi, sparanghel, mazăre – sînt şi ele o garnitură potrivită pentru friptură", arată specialistul nostru.

Valoarea energetică:
Alimentul (100 g) Calorii
Piept curcan fără piele 110
Piept curcan cu piele 179
Pulpă curcan fără piele 140
Pulpă curcan cu piele 180
Piept pui fără piele 140
Piept pui cu piele 177
Pulpă pui fără piele 109
Pulpă pui cu piele 153
Carne slabă de vită 123
Carne grasă de vită 277
Carne slabă de miel 160
Carne grasă de miel 260
Carne slabă de porc 125
Carne grasă de porc 340
Carne de iepure 135
Carne de viţel 110

Ştiaţi că

Preparatele din carne au un conţinut mai mare de grăsimi decît carnea proaspătă. Astfel, 100 g şuncă conţin 90 mg colesterol şi 22% grăsimi, 100 g salam – 100 mg colesterol şi 35% grăsimi.
Cea mai bună este carnea pregătită la grătar sau fiartă, în nici un caz prăjită. Prin prăjire, în carne apar compuşi toxici.
Nutriţioniştii ne sfătuiesc să mîncăm carne de două-trei ori pe săptămînă, astfel încît raţia săptămînală să nu depăşească 500 g. Excesul de carne provoacă hiperaciditate.
Riscul de cancer de colon este de trei ori mai ridicat la marii consumatori de carne roşie, deoarece aceasta nu conţine fibre alimentare, care protejează colonul şi uşurează digestia.
Ferma Zootehnica
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one